latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:20 | Autor: B92

Moja: Novak prijetnja Nadalu u Parizu

Trener Rafaela Nadala, Karlos Moja, i dalje je oprezan kada je reč o prognozama za predstojeći Grend slem turnir, Rolan Garos.
Rafael Nadal , Karlos Moja - Foto: Getty Images
Rafael Nadal , Karlos MojaFoto: Getty Images

Takmičenje u Bulonjskoj šumi počinje 26. maja, a titulu brani upravo Nadal koji će pokušati da osvoji 12. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Moja, koji je nekada bio prvi igrač svijeta, i dalje vjeruje da je Novak Đoković pretnja broj jedan za Nadala.

- Novak je pobjeđivao Rafu kada je igrao svoj najbolji tenis. Ako igra dobro, kao što je to pokazao u Australiji, on je igrač koji uvijek može da osvoji titulu. Možda nije specijalista za šljaku, ali jednako dobro se prilagođava svim podlogama - smatra Moja.

Đoković i njegov trener Marjan Vajda najavili su da će raditi na dotjerivanju igre na šljaci za šta prethodnih godina nisu imali dovoljno vremena.

- Novakov stil igre gotovo da se ne mijenja u zavisnosti od podloge. Na šljaci ima više vremena za reakciju, više rizikuje, osvojio je Rolan Garos i mnogo turnira na šljaci. On je odličan igrač i na ovoj podlozi - smatra Moja.

Pored Novaka, Moja ističe i da je Dominik Tim taj koji može da napravi dobar rezultat.

- Njegova igra je pravljena za šljaku, on je specijalista. Udara veoma snažno, napreduje iz godine u godinu i treba paziti na njega jer je odličan teniser - poručio je Karlos Moja.