latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:38 ⇒ 16:08 | Autor: SRNA

Sindikat Alumine upozorio na pogubnost rješenja Osnovnog suda

Sindikat metalske industrije i rudarstva kompanije "Alumina" iz Zvornika smatra da je pogubno rješenje zvorničkog Osnovnog suda kojim se Fabrika glinice Birač obavezuje da fočanskoj firmi Pavgord plati više od 122 miliona KM, a da se izvršenje ovog potraživanja sprovodi preuzimanjem fabrike "Alumina".
Alumina - Foto: RTRS
AluminaFoto: RTRS

- Sindikat kompanije u potpunosti podržava zahtjev za hitno reagovanje pravne države koji je danas uputio nadležnim institucijama menadžment kompanije `Alumina` i u kome je jasno obrazložen ovakav stav - saopštio je danas Sindikat metalske industrije i rudarstva "Alumine".

U saopštenju se navodi da sindikat neće snositi nikakvu odgovornost za sva moguća dešavanja u fabrici i oko nje u slučaju da nadležne institucije ne odgovore adekvatno na ovo rješenje Osnovnog suda, odnosno za posljedice koje će izazvati eventualna primjena tog rješenja.

Menadžment kompanije Alumina saopštio je da odluka Osnovnog suda, donesena u petak, 19. aprila, definitivno vodi zaustavljanju fabrike, gubitku 1.600 radnih mjesta, te kao takva odmah mora da bude opozvana.