latinica  ћирилица
22/04/2019 |  16:27 ⇒ 19:40 | Autor: SRNA

Petričević: Uskoro sastanak sa svim privrednicima opštine Pale

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da je danas sa načelnikom Pala Boškom Јugovićem dogovoreno da uskoro bude organizovan sastanak sa svim privrednicima ove opštine o unapređenju rada, pomoći malim i srednjim preduzećima i rješavanju problema u poslovanju.

Petričević je naveo da je danas sa rukovodstvom opštine Pale razgovarao o privrednim potencijalima kojima raspolaže ova lokalna zajednica, a posebno o poslovnoj zoni Famos, koja je u vlasništvu opštine i gdje je neophodno privući investitore da otvaraju nova postrojenja.

On je istakao da će ovo novoformirano ministarstvo djelovati u tom pravcu i nastojati da se, posredstvom brojnih zakonskih rješenja i radom na terenu, približi privrednicima i pomogne im.

Petričević je dodao da će danas posjetiti i postrojenja drvne industrije Vladrag Mokro i za proizvodnju čarapa DM hulahop Pale da bi se upoznao o kapacitetima kojima raspolažu, problemima u poslovanju, te prijedlozima za unapređenje proizvodnje i kako da im Ministarstvo pomogne.

Petričević je naglasio da je pohvalno što opština Pale napreduje.

Јugović je rekao da će sastanak, koji je najavio Petričević, okupiti sve privrednike sa područja opštine da bi se pokušao napraviti plan određenih projekata sa kojima će aplicirati prema resornom ministarstvu.

- Za nas je važan razvoj drvne industrije i želimo da afirmišemo mala i srednja preduzeća da bismo spriječili da izvozimo poluproizvod. Ogroman problem nam predstavlja nedostatak sirovine, povećavaju se kapaciteti za primarnu preradu, a mi nemamo finalni proizvod - naveo je Јugović i dodao da je ministar Petričević, koji je prvi put posjetio opštinu Pale, obećao da će pomoći.

Јugović je naglasio da je od četiri resora ovog ministarstva za opštinu Pale interesantan resor za mala i srednja preduzeća u kojima lokalna zajednica vidi šansu za razvoj.