latinica  ћирилица
23/04/2019 |  07:22 ⇒ 10:12 | Autor: RTRS

ЈAHORINA EKONOMSKI FORUM: U fokusu ekonomija novog doba (FOTO/RTRS, 10 časova)

Inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog rasta u fokusu su ovogodišnjeg četvrtog Јahorina ekonomskog foruma, koji se održava 23. i 24. aprila u hotelu Termag na Јahorini.
Јahorina ekonomski forum 2019 - Foto: RTRS
Јahorina ekonomski forum 2019Foto: RTRS

Tema ovogodišnjeg foruma je "Ekonomija novog doba, inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja".

Ovom ekonomskom događaju koji se održava danas i sutra na Јahorini, prisustvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, te potpredsjednik Dojče Telekoma Borislav Tadić.

Predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović i premijerka Srbije An Brnabić održale su sastanak prije otvaranja foruma. One se razgovarale o projektima i budućoj saradnji.

Tu su i brojni ministri, ekonomski i privredni stručnjaci, te čelnici javnih i privatnih kompanija. Kako organizatori navode, tema ovogodišnjeg foruma se, takoreći, nametnula sama po sebi. Naime, izabrali su je prateći dešavanja u okruženju.

Digitalna ekonomija je sveprisutna i zato se nastoji uhvatiti korak sa njenim modalitetima.

Kroz devet panela, u dva dana, okupiće se veliki broj stručnjaka koji će u razmjeni mišljenja i iznošenju svojih iskustava i očekivanja doći do zaključaka koji će svima biti od koristi.

Јahorina ekonomski forum već je postao prepoznatljiv brend u regionu.

Otvaranje Foruma predviđeno je za 10.00 časova, a konferencija za novinare za 12 časova.

Više informacija o Јahorina ekonomskom forumu 2018, možete naći na zvaničnoj veb stranici foruma www.jahorinaforum.com i www.swot.ba.