latinica  ћирилица
23/04/2019 |  07:59 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

Ubijen Slaviša Krunić (FOTO)

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom republičkog tužioca vrše uviđaj u Glamočanima kod Banjaluke gdje su noćas u pucnjavi tri lica smrtno stradala, a jedno zadobilo teške tjelesne povrede vatrenim oružjem, rekla je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Ona je navela da je Policijskoj stanici Laktaši sinoć u 22.43 časova prijavljeno da je došlo do pucnjave u Glamočanima kod Banjaluke i da ima ranjenih, a na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici.

Uviđaj kod porodične kuće Slaviše Krunića (Foto: RTRS)

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je ranije da su u pucnjavi u blizini Banjaluke tri lica poginula, dok je jedno ranjeno.

Ubijen je Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca i napadač, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić rekao je danas da su, nakon prijave pucnjave u Glamočanima u opštini Laktaši u kojoj su tri lica ubijena, na lice mjesta poslate sve raspoložive snage iz Laktaša i Banjaluke koje su taj prostor blokirale.

Brkić je rekao da je u toku uviđaj na licu mjesta, na kojem su i republički javni tužilac i pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Pacijent čiji su inicijali G.I. /38/, koji je protekle noći zadobio ustrelne rane obje noge i desne ruke, hirurški je zbrinut i za sada je stabilnog zdravstvenog stanja, te ostaje na daljem liječenju, rečeno je Srni u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Željko Kovačević iz Banjaluke ubijen je sinoć u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima na području opštine Laktaši.

Kovačević je od ranije poznat policiji.

Pripadnici SAЈ-a (Foto: RTRS)

Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji "Strijelac", a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

On je ranije pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Željko Kovačević, napadač na biznismena Slavišu Krunića koji je ubijen u sačekuši nedaleko od svoje kuće u Glamočanima, odslužio je tri godine kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka, saopšteno je iz Osnovnog suda u Banjaluci.

Motiv ubistva Slaviše Krunića, na kojeg je pucano sinoć nedaleko od njegove porodične kuće, za sada nije poznat.

Vlasnik kompanija Sektor sekjuriti, Žitopeka, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, te zaposleni Žarko Pavlović tragično su preminuli protekle noći, saopšteno je iz ovih kompanija.

U saopštenju se obavještavaju poslovni partneri da će uprkos okolnostima, kompanije nastaviti rad i u potpunosti ispunjavati svoje obaveze prema poslovnim partnerima i zaposlenima.

- Generalni direktori sa rukovodstvom izražavaju saučešće porodicama - navedeno je u saopštenju rukovodstva kompanija.

Rukovodstva i zaposleni uz punu udgovornost nastavljaju rad prema svim poslovnim aktivnostima.