latinica  ћирилица
23/04/2019 |  12:05 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

Brnabić: Sve bolji odnosi Srbije i Srpske na korist i BiH i regiona

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na Јahorini da sve bolji odnosi Srbije i Republike Srpske nisu ni na čiju štetu, već su na korist i BiH i svih građana u regionu.
Ana Brnabić - Foto: RTRS
Ana BrnabićFoto: RTRS

Ona je ocijenila pozitivnim investicije Srbije u projekte koji poboljšavaju kvalitet života u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, napominjući da stanovništvo u tim zajednicama nije apsolutno srpsko.

- Mislim da je to pozitivna podrška i da svi tako gledaju - rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare u okviru Јahorina ekonomskog foruma 2019.

Govoreći o refleksijama neformiranja vlasti u BiH na odnose sa Srbijom, Brnabićeva je rekla da oni nisu drugačiji nego odnosi BiH sa drugim zemljama.

- Mislim da to, prije svega, utiče na građane BiH, ali to je unutrašnje pitanje. Јa ne smijem i ne želim da se u to miješam - naglasila je predsjednica Vlade Srbije.

Ona je konstatovala da je pitanje granica BiH i Srbije izuzetno važno, ističući da sva otvorena pitanja treba rješavati što prije.

- Za to sam da sve što možemo riješimo prije, bolje nego kasnije - istakla je Brnabićeva.

Brnabićeva je na marginama Foruma razgovarala sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem.