latinica  ћирилица
23/04/2019 |  13:53 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Ćulum: Pogibija Slađenka Tubina veliki gubitak za porodicu i MUP

Za Ministarstvo unutrašnjih poslova ne postoji teža situacija od ove, kada nastrada policijski službenik prilikom izvršavanja zadatka, istakao je direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Ćulum je posjetio Policijsku upravu Prijedor i članove porodice ubijenog policajca Slađenka Tubina.

Tišina i muk u Policijskoj upravi Prijedor. Četrdesetosmogodišnji policajac Slađenko Tubin koji je smrtno stradao tokom intervencije, veliki je gubitak za Policiju Srpske, poručio je Darko Ćulum.

- Ovo je veliki gubitak za porodicu, MUP Srpske, PU Prijedor, za stanično odjeljenje Ljubija, u kojim je naš pokojni kolega radio - rekao je direktor Policije Republike Srpske.

Slađenko Tubin bio je hrabar i odvažan policijski službenik i ovo je nenadoknadiv gubitak za Policijsku upravu Prijedor, rekao je načelnik Sretoja Vujanović.

- Policijski posao je složen. Nažalost, dešavaju se situacije koje nije moguće izbjeći, a u narednom periodu preduzećemo sve mjere i radnje da što više umanjimo posljedice po policijske službenike - istakao je Vujanović.

U proteklih pet godina i četiri mjeseca u Srpskoj je zabilježeno 245 napada na policijske službenike, u kojima je 188 pripadnika policije lakše povrijeđeno, 12 teže, dok su dva policijska službenika smrtno stradala prilikom izvršavanja zadataka.