latinica  ћирилица
23/04/2019 |  15:46 | Autor: B92

Јokić: Ugledao sam se na Dankana

Košarkaši Denvera i San Antonija u noći između utorka i srijede u 03.30 u "Pepsi centru" igraju peti meč prvog kola plej-of serije Zapadne konverencije.
Nikola Јokić - Foto: Getty Images
Nikola ЈokićFoto: Getty Images

Poslije četiri odigrane utakmice skor je 2:2, a Denver ima priliku da pred svojim navijačima izbori treću pobjedu i tako povede u seriji.

Naravno, mnogo se očekuje od centra Nikola Јokića koji je briljirao na proteklom meču u Teksasu, gdje je Denver slavio prvi put još od 2012. godine.

Јokić je te večeri postigao 29 poena, a uoči novog susreta sa Sparsima otkrio je i kome se divio dok je činio prve korake u NBA.

U pitanju je bivši košarkaš San Antonija, Tim Dankan.

- On je jedan od dva ili tri najbolja igrača na svojoj poziciji svih vremena. I ne zaboravite, osvojio je pet titula. Igrao sam protiv njega u svojoj prvoj NBA sezoni. Nije se mnogo kretao u tom periodu, ali je pored mene ubacio 20 poena lagano. Nisam ga ni pipnuo. Nisam ustvari ništa ni mogao da uradim - priznao je Nikola.

Kaže da je mnogo naučio iz tog iskustva.

- Bilo da je u pitanju borba za poziciju, kretnja, lagani šutevi iz raznih pozicija, pronalaženje prostoa, kada ga gledate kako je on sve to radio možete mnogo da naučite - dodao je Јokić.

Kakvu sezonu ima govori podatak da je u ovoj sezoni imao 56 dabl-dabl učinaka i 12 puta tripl-dabl. U doigravanju je ukupno na drugom mjestu po ukupnom broju asistencija, 37.