latinica  ћирилица
24/04/2019 |  07:44 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Nastavak zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske (RTRS plus, 10.00)

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće danas nastavljena u Banjaluci razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Nastavak sjednice zakazan za 10.00 časova, dok će u 9.30 časova biti održana sjednica skupštinskog Kolegijuma o održavanju posebne sjednice Parlamenta Srpske o stanju bezbjednosti.

Ovo je juče odlučeno na vanrednoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, nakon koje je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović rekao da će skupštinski Odbor za bezbjednost pripremiti informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj i odlučiti ko će učestvovati u njenom kreiranju, dodajući da će na tome sigurno biti angažovani Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

Čubrilović je rekao da je dogovoreno da se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, razmatraju iza osme tačke nastavka četvrte sjednice parlamenta Republike Srpske.

Osma tačka dnevnog reda odnosi se na Nacrt zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj. Sjednicu Parlamenta Srpske možete pratiti u direktnom prenosu na RTRS plus od 10 časova.