latinica  ћирилица
24/04/2019 |  09:08 ⇒ 13:24 | Autor: ATV

Braća Ćulum bili česti gosti u vili Draška Stanivukovića? (FOTO)

Policija je u Sanskom Mostu uhapsila Nermina i Armina Ćuluma, koji se dovode u vezu s ubistvom Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.
Braća Ćulum (foto:atvbl.com) -
Braća Ćulum (foto:atvbl.com)

Kako navodi Srpskainfo Armin Ćulum zvani Boki poznat je policijskim agencijama širom Evrope, kao i njegov brat Nermin.

Oni su na čelu bajkerske organizacije "United Tribuns", koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost, navode mediji.

Braća Ćulum (foto:atvbl.com)

Prema izveštaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma Njeamačke pokrajine Bajern, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns", nakon selefista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj. Njemačka tajna služba ih proglasila za prijetnju po nacionalnu bezbjednost nakon čega je doneseno rješenje da se protjeraju iz ove države.

Vila (foto:atvbl.com)

Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Agencija za istrage i zaštitu BiH 2014. pretresla je kuću Armina Ćuluma u okviru međunarodne policijske akcije "Ezel", koju je provodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke.

Tada je razbijena kriminalna grupa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom.

"United Tribuns" djeluje u Austriji i Švajcarskoj, a njihovi direktni konkurenti su grupe "Hells Angels" i "Bandidos".

Otkud Draško Stanivuković na sastancima sa ovako opasnim ljudima? Koja je njihova uloga bila u danima 30/31.?

Mediji navode da se Stanivuković se nekoliko puta tokom proteklih mjeseci sastajao sa pripadnicima i vođama "United Tribuns", Arminom i Nerminom Ćulumom, a pojedini mediji navode da je nerijetko i sastancima malo dalje od očiju javnosti prisustvovao i Davor Dragičević.

Braća Ćulum (foto:atvbl.com)

"United Tribuns",  su članovi motociklističke bande koja članove regrutuje među takmičarima borilačkih veština, prije svega onima koji pripadaju MMA sceni, zatim među izbacivačima, vojnicima i tjelohraniteljima. Osnovani su 2004. godine u nemačkom gradu Filingen-Šveningen. Osnivač je bivši bokser iz BiH Almir Ćulum zvani Boki. Ćulum, koji je inače iz Prijedora, je tokom rata u BiH izbjegao u Njemačku. Za njega se navodi da je do 2009. godine, zajedno sa drugim članovima bratstva, vodio bordele u Filingen-Šveningenu. 2009. godine, on je sa jednim svojim rođakom prije velike policijske racije pobjegao u BiH. Iako je za njim raspisana međunarodna potjernica, Ćulum slobodno živi u BiH.

Braća Ćulum (foto:atvbl.com)

Braća Ćulum su sprovedena u Upravu za organizovani kriminal MUP-a Srpske u Banjaluci, na kriminalističku obradu.

Stanivuković: Nikad nisam upoznao braću Ćulum

Draško Stanivuković u demantu upućenom RTRS-u naveo je da nikada nije upoznao, niti održavao kontakte i organizovao sastanke sa braćom Arminom i Nerminom Ćulumom, kao i da je tim sastancima prisustvovao Davor Dragičević.

Komentarišući fotografije braće Ćulum u njegovoj kući, koje su objavili mediji, Stanivuković navodi da je "široj javnosti poznata činjenica da njegova porodica privatnu kuću daje besplatno za potrebe fotografisanja vjenčanja, matura, rođendana, kao i video i promotivnih spotova".

- Pomenute fotografije su nastale kada je Mile Kalaba vršio snimanje za potrebe "Mis univerzuma", kada je i angažovao pomenuta lica - navodi se u demantu.