latinica  ћирилица
24/04/2019 |  11:53 ⇒ 14:25 | Autor: RTRS

Podnesen izvještaj protiv tri lica za teško ubistvo u Glamočanima

Policijske službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv tri lica Ž.K, E.B. i B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u Glamočanima izvršili krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i teško ubistvo u vezi sa krivičnim djelom pokušaj na štetu Gorana Ilića, saopšteno je iz MUP-a Srpske.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

U saopštenju se ističe da je navedeno krivično djelo izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pale, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke.

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske juče su izvršili uviđaj na mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku - navodi se u saopštenju iz MUP-a.

U saopštenju se podsjeća da je osumnjičeni Ž.K. smrtno stradao na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, dok je osumnjičeni E.B, koji je jučen lišen slobode, jutros sproveden u Republičko tužilaštvo.

- Osumnjičeni B.Đ. iz Banjaluke još je u bjekstvu i za njim policija aktivno traga. Za ovim licem raspisana je potjernica. Istraga u ovom predmetu se nastavlja - naglašavaju iz MUP-a.

Povezane vijesti:

Emilio Baldo sproveden u Republičko javno tužilaštvo

I Kovačević i Balda su bili na slobodi u skladu sa zakonom