latinica  ћирилица
24/04/2019 |  12:58 ⇒ 20:04 | Autor: SRNA

Višković upoznao predstavnike više zemalja o potencijalima Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas na marginama "Јahorina ekonomskog foruma 2019" sa predstavnicima političkog i parlamentarnog života Italije, Njemačke, Belgije i Slovačke i informisao ih o potencijalima Srpske i mogućnostima ulaganja.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

 - Imali smo jedan otvoren sastanak i upoznao sam ih o mogućnostima Republike Srpske i šta Republika Srpska nudi u oblasti od poljoprivrede, drvoprerade, turizma, posebno banjskog i zimskog - rekao je Višković novinarima na Јahorini.

Predsjednik Vlade je naglasio da je sagovornike informisao o ulaganjima Vlade Srpske na Јahorini i planovima za naredni period.

- Pozvao sam ih da obavijeste privredne subjekte iz regija iz kojih dolaze da je Republika Srpska spremna da prihvati njihove investicije na našim prostorima - dodao je Višković.

On je naglasio da su mu sagovornici uputili konkretne pozive da visoke delegacije Vlade Republike Srpske posjete njihove regije i razgovaraju sa tamošnjim privrednicima o mogućnostima koje Srpska nudi i kapacitetima kojima raspolaže.

Višković će danas na "Јahorina ekonomskom forumu 2019" učestvovati na završnom panelu, u okviru kojeg će razgovarati sa privrednicima iz Srpske.