latinica  ћирилица
24/04/2019 |  13:03 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Đurić: Srbima oduzet status slobodnih ljudskih bića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da sprečavanje predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na sjeveru Kosova i Metohije predstavlja čin kojim su srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

- Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima koje organizuje Priština nakon ovakvog čina postaje besmisleno - istakao je Đurić.

On je najavio da će biti obavljene konsultacije predsjednika Srbije, Vlade i Srba sa Kosova i Metohije i da će biti zajednički donesena odluka o daljim koracima, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je napomenuo da su "predstavnici fašističkog i šovinističkog pokreta `Samoopredeljenje` u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji danas uveli mjere nacionalne segregacije, a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu".

- Јedno je sasvim sigurno, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava jer se ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom - istakao je Đurić.

On je dodao da je nevjerovatno da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine, navodi se u saopštenju