latinica  ћирилица
24/04/2019 |  18:43 | Autor: B92

Racija u Anderlehtu: Istraga transfera Mitrovića u Njukasl

Prostorije Fudbalskog kluba Anderleht jutros su bile pune policijskih agenata, koji su nenajavljeno došli i krenuli da istražuju brojne nepravilnosti.
Policija u Anderlehtu (foto: D.R.) -
Policija u Anderlehtu (foto: D.R.)

Prema pisanju uglednog belgijskog portala La Libre.be, centar ove istrage je transfer Aleksandra Mitrovića u Njukasl 2015. godine.

Mitrović je prije četiri godine prešao u redove premijerligaša, a Anderlehtu je pripalo 18,5 miliona evra. U čitav proces bili su uključeni menadžeri Pini Zahavi i Falji Ramadani.

Oko 30 agenata je jutros upalo u prostorije kluba da bi istražili malverzacije oko transfera i druge finansijske nepravilnosti.

La Libre navodi da je transfer Aleksandra Mitrovića glavni problem i navodi se kao "srce istrage". Povodom ovog slučaja obratio se i Pini Zahavi koji je negirao bilo kakve malverzacije u transferu srpskog napadača.

- U srijedu 24.4.2019. godine agenti sprovode istragu u trening centru Nerpede, kao i na samom stadionu. Anderleht će potpuno sarađivati s agentima u ovoj istrazi - saopštili su iz kluba u popodnevnim časovima.

Danas je sprovedeno ukupno pet istraga - tri u Anderlehtu i dvije prostorijama Fudbalskog saveza Belgije. Portparol FSB saoštio je da će Savez u potpunosti sarađivati sa nadležnima.