latinica  ћирилица
24/04/2019 |  20:59 ⇒ 21:59 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Zlatna povelja posthumno Aleksandru Petroviću

Najmlađi major Vojske Republike Srpske Aleksandar Petrović posthumno je odlikovan Zlatnom poveljom Kotor Varoša na svečanoj akademiji povodom Dana opštine.
Aleksandar Petrović posthumno odlikovan Zlatnom poveljom Kotor Varoša - Foto: SRNA
Aleksandar Petrović posthumno odlikovan Zlatnom poveljom Kotor VarošaFoto: SRNA

Petrović se na ratištima isticao junaštvom i hrabrošću, a sa nepune 23 godine postao je najmlađi major VRS, komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. Pješadijske brigade.

Zahvalnicama su nagrađeni direktor farmaceutske kompanije "Hemofarm" Biljana Marković, predsjednik Udruženja mladih "Heroj" Đorđe Bojić, trener Karate kluba "Ipon" Branko Petrović, projekt-oficir u organizaciji "CRS" Goran Novković i humanista Dalibor Višić.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju opštine Kotor Varoš dobio je bivši ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je uručio priznanja, rekao je da su dobitnici doprinijeli razvoju ove opštine i stvaranju njenog dobrog ugleda u širim okvirima.

Sakan je naveo da su u ovoj opštini ostvareni ciljevi i projekti predviđeni planom kapitalnih investicija. 

- Kotor Varoš je dobio respektabilan objekat Doma zdravlja, riješeni su brojni infrastrukturni problemi, ove godine planiramo da završimo izgradnju vodovoda prema Podbrđu, a imamo odličnu saradnju sa stranim investitorima koji u kontinuitetu zapošljavaju nove radnike i stvaraju uslove za ostanak mladih u ovom gradu - rekao je Sakan.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović podsjetio je na činjenicu da je Kotor Varoš opština koja je prestigla prijeratni nivo zaposlenosti. 

- Od prošlog Dana opštine urađen je veliki broj projekata od izuzetne važnosti za mještane ovog kraja, koji su vidljivi na svakom koraku - istakao je Borenović.

Svečanoj akademiji prisustvovale su i delegacije bratske opštine Paraćin i prijateljske opštine Žabalj, te brojni gosti iz javnog, političkog i kulturnog života Republike Srpske.

U zabavnom dijelu programa nastupio je ansambl "Žubor".