latinica  ћирилица
25/04/2019 |  10:58 ⇒ 13:11 | Autor: RTRS

Ćulum: O motivima ubistva Krunića rano govoriti, istraga će dati odgovore

Darko Ćulum direktor Policije Republike Srpske rekao je da policija radi na rasvjetljavanju ubistva.

Dodao je da u ovom trenutku ne može govoriti o motivima i da vjeruje da će istraga dati odgovore na sva pitanja.

- Policija je pronašla oružje za koje se vjeruje da su njime izrešetani banjalučki biznismen Slaviša Krunić i njegov saradnik Žarko Pavlović, ali i crvenu "opel korsu", vlasništvo ubijenog napadača Željka Kovačevića - rekao je Ćulum.

Ćulum je naveo da je bez obzira na trostruko ubistvo u Glamočanima kod Banjaluke bezbjednosna situacija zadovoljavajuća.

Ponovio je da policija intenzivno traga za Benedi Đukanovićem za kojim je na snazi centralna potjernica.

Policija će za njim vjerovanto izdati i međunarodnu potjernicu.

O Đukanoviću je obaviještena i policija u regionu pa se očekuje da će biti uhvaćen ukoliko pokuša bijeg sa područa Republike Srpske i BiH.

- Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Јedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo - rekao je Ćulum i dodao da MUP čini sve da bude potpuno rasvijetljen ovaj slučaj.

Govoreći o mogućnoj povezanosti sa slučajem "Šijan", Ćulum je rekao da misli da za sada ti slučejevi nisu povezani.

- Obaviještene su sve policijske agencije na nivou BiH, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno sprovodi u cijelom regionu - rekao je Ćulum.

On je naveo da su braća Nermin i Armin Đulum privođeni jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiocima ovog krivičnog djela, te da su oni pušteni na slobodu nakon 24 časa, što je bila zakonska obaveza.

U ponedjeljak, 22. aprila, uveče u Glamočanima kod Banjaluke ubijeni su vlasnik kompanije Sektor sekjuriti, Žitopeka, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, njegov vozač Žarko Pavlović i jedan od napadača Željko Kovačević.

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih - Emilija Baldu i Gorana Milanovića, a potjernica je raspisana za Benedijem Đukanovićem.