latinica  ћирилица
25/04/2019 |  11:08 | Autor: SRNA

Linta: Izetbegović nastavlja da negira teritorijalni integritet Srbije

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta izjavio je danas da lider SDA Bakir Iztebegović izjavama nastavlja da negira teritorijalni integritet Srbije govoreći da su Srbi izgubili bitku za Kosovo i Metohiju, te da optužuje Srbiju za agresiju.
Miodrag Linta (Foto: mc.rs) -
Miodrag Linta (Foto: mc.rs)

- Izetbegović iznosi niz neistina da se prema BiH tobože sprovodi medijska i druga agresija, nagrađuju ratni zločinci, negira teritorijalni integritet BiH i policija Republike Srpske pretvara u neku mini vojsku - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On kaže da Izetbegović uporno ponavlja lažnu i opasnu tezu da su Bošnjaci žrtve, a Srbija i Srbi tobože agresori koji su počinili masovne zločine i genocid nad Bošnjacima.

Linta smatra da Izetbegović treba da zna da za srpski narod Radovan Karadžić i Ratko Mladić nisu ratni zločnci bez obzira na političke i sramne presude Haškog tribunala.

- Karadžić i Mladić su časno branili svoj narod od ratne politike njegovog oca /Alije Izetbegovića/ čiji je cilj bio unitarna i islamska BiH u kojoj bi Srbi bili građani trećeg reda i vremenom bi nestali sa vjekovnog područja - poručio je Linta.

On je napomenuo da Izetbegović treba da zna i da je Srpska trajna kategorija i da će 9. januar zauvijek ostati Dan Republike Srpske.

- Nažalost, Izetbegović i drugi bošnjački političari nisu spremni da napuste filozofiju žrtve i prihvate nespornu činjenicu da je bilo zločina na svim stranama, da treba kazniti sve odgovorne za ratne zločine i jednako poštovati sve žrtve, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost - rekao je Linta.