latinica  ћирилица
25/04/2019 |  15:31 ⇒ 26/04/2019 | 08:29 | Autor: RTRS

Sahranjen Slaviša Krunić; Novi dokazi o ubistvima (FOTO)

Slaviša Krunić sahranjen je u Glamočanima kod Laktaša, a Žarko Pavlović u Palama. Istraga o ubistvu se nastavlja i pronađeni su novi dokazi. Policija pretražuje šire područje oko mjesta ubistva, pronašli su dvije automatske puške, za koje se pretpostavlja da su korišćene prilikom ubistva. Pronađeno je i vozilo, za koje se vjeruje da je koristio napadač Željko Kovačević, koji je ubijen.

Policija i dalje traga za trećim napadačem, Benedijem Đukanovićem.

Benedi Đukanović

Benedija Đukanovića, za kojim je raspisana potjernica, MUP Srpske dovodi direktno u vezu sa izvršenjem ubistva, zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je ubijen prilikom napada i Emiliom Baldom, kojem je danas određen jednomjesečni pritvor

Iz Policije je saopšteno da je Đukanović pobjegao automobilom golf 7, bijele boje, registarskih oznaka 003-K-770, uz apel građanima da, ako primjete ovo vozilo, o tome obavijeste policiju.

Foto: SRNA

- Imamo dovoljno saznanja i materijalnih dokaza za njihovu umešanost u pripremi i izvršenju ubistva. Nastavljeno je danas prikupljanje svih materijalnih dokaza, pronašli smo i dvije puške koje su korištene prilikom ubistva i neke druge materijalne dokaze koji će poslužiti prilikom dnk analiza i dovođenja lica kao i izvšrioca, povezivanje njihovo sa materijalnim dokazima koji će biti korišteni u procesu na sudu - rekao je Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ranije je potvrđeno da je pronađen automobil ubijenog napadača Željka Kovačevića, opel korsa, kojeg je koristio u pripremi napada.

I dok Policija polako uklapa kockice ovog brutalnog ubistva, otac stradalog Slaviše Krunića, Dragomir, vjeruje da ubistvo njegovog sina nema političku pozadinu i da je riječ o naručenom zločinu iz mržnje.

Komemoracija (Foto: RTRS)

Krunić je poručio i da vjeruje da će MUP RS uspjeti da riješi ubistvo njegovog sina i pozvao sve koji mogu da pomognu, da se uključe u istragu. Kako prenose Nezavisne novine, počinioce je izdao jedan od njihovih saradnika, koji nije bio direktno umiješan u ovaj zločin.

Pripadnici MUP-a pretražuju šire područje oko mjesta zločina. O motivima je, kažu, još rano govoriti.

- Ovog momenta, ja ne mogu govoriti o izvršiocima ili motivima ovog ubistva. Mi imamo to što imamo, a imamo lice koje je izvršilo napad na gospodina Krunića i njegovu pratnju, jedno lice je smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, za trećim licem tragamo. Provodimo intenzivnu istragu i činimo sve što je u našoj moći da potpuno rasvijetlimo ovaj slučaj - rekao je Darko Ćulum direktor Policije Republike Srpske.

Podsjetimo, na automobil u kojem su bili Slaviša Krunić i njegova pratnja pucano je tokom noći u ponedjeljak. Krunić i član njegovog obezbjeđenja podlegli su povredama na licu mjesta, dok je vozač Goran Ilić teško ranjen.

Sahrana Slaviše Krunića (Foto:Goran Šurlan/RAS Srbija)

Slaviša Krunić sahranjen je na porodičnom groblju u Glamočanima kod Laktaša.

Sahrana Slaviše Krunića (Foto:Goran Šurlan/RAS Srbija)

Član Krunićevog obezbjeđenja Žarko Pavlović sahranjen je na groblju u Palama.