latinica  ћирилица
26/04/2019 |  16:56 | Autor: TANЈUG

Galijašević o islamistima: Pričamo o dvije puške, a oni imaju haubice

Cilj bošnjačke politike u BiH je stvoriti islamsku državu u kojoj ne bi bilo mjesta za druge i drugačije, poručio je stručnjak za terorizam DŽevad Galijašević
DŽevad Galijašević - Foto: RTRS
DŽevad GalijaševićFoto: RTRS

Gostujući u emisiji TV Nasa "Dobar, loš, zao", Galijašević je o tzv. špijunskoj aferi vrbovanja selefija i navodima da im je Hrvatska proslijeđivala oružje, istakao da ta priča ne drži vodu iz nekoliko razloga.

- Zašto ćete vehabijama davati dvije puške kad oni imaju haubice i prsluke bombaša samoubica. Oni imaju eksplozive koje postavljaju u policijskim stanicama, idu noću pa pucaju ili pred kladionicom dočekaju vojnike pa pucaje iz automatske puške - rekao je Galijašević.

Podsjetio je na, kako je rekao, kukavičko ubistvo policajca Đurića u Zvorniku i na ubistvo porodice Anđelić na vjerski praznik.

- I sad kao Hrvatska ovako dobro opremljenoj organizaciji treba da obezbeđuje neke dvije puške - kazao je Galijašević.

Ukazao je da je selefijska struktura dala 320 boraca za sirijsko ratište, ID i Al-Kaidu, uspostavila je stotinu vehabijskih naselja, ima 22 paralelna džemata u BiH i ima na hiljade nevladinih organizacija preko kojih peru novac.

Imaju, ističe, podršku tri velike obavještajne zajednice, a to su Turska, Saudijska Arabija i Iran.

- I vi onda napadnete komšije, napadnete najvećeg prijatelja Bosne i Hercegovine. Kako ćemo u Evrope bez Hrvatske? - zapitao je Galijašević.

Tvrdi i da je 2001. godine Bosna i Hercegovina sa svojom islamističkom i terorističkom mrežom bila uključena u napadu na američke kule u Njujorku.

- Ne samo dva pilota nego i glavni organizator kojemu se i danas sudi u Guantanamu Khalid Šeik Muhamad imali su državljanstvo BiH, ali i ne samo to. Oni su itekako učestvovali u kreiranju islamističkih procesa u našoj zemlji, u usmjeravanju mladih Bošnjaka u pravcu političkog i radikalnog Islama - istakao je Galijašević