latinica  ћирилица
28/04/2019 |  15:19 ⇒ 29/04/2019 | 08:32 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva obradovala mališane iz Klinike za dječije bolesti

Radost Vaskrsa osjetila su i djeca koja se liječe na dječijoj klinici u Banjaluci.

Posjetila ih je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović zajedno sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Vladom Đajićem i čestitala im praznik. Svima su uručeni prigodni pokloni, kao mali znak pažnje mališanima koji na današnji dan zbog liječenja nisu mogla da budu u svojim kućama.

Danas nisu mogli da budu u svojim kućama, ali vaskršnja jaja i prigodni pokloni obradovali su čestrdesetoro mališana koji se liječe na dječijoj klinici u Banjaluci. Predsjednica Željka Cvijanović ih je posjetila, čestitala Vaskrs i poželjela im brz oporavak.

Zadatak koji je iznad svega jeste biti human, poručuje predsjednica Cvijanović.

- Trudili smo se da ulažemo i ovdje pravimo jedan bolji ambijent, ali je u suštini uvijek najvažnije da budemo humani, da pokažemo da vodimo računa o našim stanovnicima, posebno djeci. Svima želim brzo ozdravljenje, a svim našim građanima koji slave i proslavljaju ovaj veliki praznik želim da čestitam Vaskrs uz pozdrav "Hristos vaskrse" - poručila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Ovo je mali znak pažnje, koji mnogo znači, kaže direktor UKC Republike Srpske koji je zajedno za predsjednicom posjetio djecu na dječijoj hirurgiji, pedijatriji, onkologiji i roditeljskoj kući.

- Istovremeno, u ime pacijenata i zaposlenih u UKC želim da zahvalim predsjedniku Srpske, srpskom članu Predsjedništva BiH gospodinu Miloradu Dodiku i rukovodstvu Srpske što su omogućili da imamo najbolji UKC u regionu - istakao je Đajić.

Humanost je, kaže Đajić, i to što imamo najsavremeniji klinički centar u regiji. Podsjetio je da će biti nastavljene rekonstrukcije postojećih i izgradnja novih bolničkih kapaciteta.