latinica  ћирилица
29/04/2019 |  10:36 ⇒ 10:36 | Autor: SRNA

Banjalučanin uhapšen zbog zlostavljanja mladića

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su muškarca čiji su inicijali D.K. iz ovog grada zbog sumnje da je zlostavljao mlađeg muškarca.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je D.K. identifikovan juče na osnovu video-snimka objavljenog prvo na društvenim mrežama, a potom i u sredstvima javnog informisanja na kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca, a istog dana je i uhapšen.

- D.K. je osumnjičen da je, nakon učestvovanja u narušavanju javnog reda i mira, narednog dana, ponovo došao u ugostiteljski objekat gdje je fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka - naglasila je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, dalje mjere i radnje prema uhapšenom biće preduzimane na osnovu instrukcija i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka ranije je saopštila da je D.K. 23. aprila oko 19.00 časova narušio red i mir u ugostiteljskom objektu na Bulevaru Stepe Stepanovića u Banjaluci i nanio povrede muškarcu, koji nije tražio krivično gonjenje osumnjičenog, pa je kažnjen prekršajno zbog tuče.

Dan nakon toga, u istom kafiću D.K. je maltretirao muškarca, a sve je snimao i na osnovu tog snimka je identifikovan i uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Dejan Kostić iz Banjaluke.