latinica  ћирилица
29/04/2019 |  12:44 | Autor: SRNA

Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Na putu Bileća-Berkovići uhapšen je crnogorski državljanin čiji su inicijali P.D. /39/, osumnjičen za krijumčarenja šest državljana Iraka, saopšteno je iz Granične policije BiH.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Državljani Iraka koji su ilegalno ušli iz Crne Gore u BiH otkriveni su u subotu, 27. aprila, u automobilu "reno megan", kojim je upravljao P.D.

P.D. je predat Tužilaštvu BiH, a ilegalni migranti biće predati Službi za poslove sa strancima BiH.

S povećanim pritiskom migranata na granicu BiH, Granična policija je pojačala aktivnosti s ciljem otkrivanja krivičnih djela u vezi s krijumčarenjem ljudi, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Granične policije su u 2018. godini evidentirali 66 krivičnih djela krijumčarenje ljudi, te osam organizovanje grupe ili udruženja za vršenje krivičnih djela krijumčarenje migrantima, a nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji protiv 135 lica.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici Granične policije BiH juče prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prelazu Šepak uhapsili lice čiji su inicijali L.Lj. /54/, jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela nedozvoljen promet oružjem i eksplozivnim materijama.

Državljanin Srbije predat je pripadnicima Sudske policije Zvornik.

Prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Kostajnica uhapšen je četrdesetčetvorogodišnji državljanin Slovenije čiji su inicijali R.R, jer je utvrđeno da ga potražuje Policijska uprava Banjaluka zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

Prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Kamensko uhapšen je državljanin Slovenije čiji su inicijali Đ.V. /52/, jer ga potražuje Policijska uprava Livno zbog krivičnog djela davanje lažnog iskaza. Đ.V. je predat službenicima Policijske uprave Livno.

Na graničnbom prelazu Doljani prilikom izlaska iz BiH uhapšen je tridesetšestogodišnji državljanin BiH N.H. nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela teška krađa. N.H. je predat pripadnicima Sudske policije Široki Brijeg.