latinica  ћирилица
30/04/2019 |  12:26 ⇒ 12:27 | Autor: SRNA

Cvijanović: Povećanje plata - preduslov za ostanak radnika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je povećanje plata jedan od preduslova za ostanak aktivne radne snage u Srpskoj.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da Srpska mora da razmišlja kako da očuva radnu snagu, te da će biti na usluzi Vladi za sve što bude potrebno učiniti na tom planu.

Ona je rekla da podržava zahtjeve sindikalaca da se povećaju plate u Srpskoj, te da je i kao premijer radila na tome i povećavanju penzija.

Cvijanovićeva je rekla da na povećanju plata u kontinuitetu radi i aktuelna Vlada.

- Želimo da ohrabrimo poslodavce da vode računa o povećanju plata u privatnom sektoru koje su značajnije od onih u javnom, iako sve plate treba povećavati - navela je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su i kroz raniji dijalog socijalnih partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca riješeni mnogi problemi, među kojima je i povećanje minimalca.

Cvijanovićeva je naglasila da su u saradnji sa drugim socijalnim partnerima uspjeli da obezbijede nova socijalna davanja i povećaju postojeća.

- Sve je to rezultat zajedničkog rada institucija i udruženja koja predstavljaju određene društvene kategorije. Mogu samo da ih podstaknem da tako nastave - ocijenila je Cvijanovićeva.