latinica  ћирилица
10/05/2019 |  14:51 ⇒ 14:52 | Autor: SRNA

Otvoreno renovirano Stanično odjeljenje policije Podnovlje

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić otvorili su danas objekat Staničnog odjeljenja policije Podnovlje u Doboju, za čije je renoviranje Gradska uprava izdvojila oko 10.000 KM, a opremljen je sredstvima MUP-a Srpske.
Doboj - MUP Ćulum - Foto: SRNA
Doboj - MUP ĆulumFoto: SRNA

Ćulum je rekao da su rekonstrukcijom objekta stvoreni povoljniji uslovi za rad policijskih službenika koji pokrivaju sedam mjesnih zajednica sa oko 6.500 stanovnika.

"Vidim da je ovdje stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou", izjavio je Ćulum novinarima.

On je zahvalio gradonačelniku Doboja za izdvojena sredstva kojima je renoviran objekat u kojem je izgrađen i sanitarni čvor kojeg ranije nije bilo.

Ćulum je dodao da je resorno ministarstvo obezbijedilo novi namještaj, instalacije i tehničku opremu.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić najavio je da će Gradska uprava nastaviti da učestvuje u zajedničkim projektima sa MUP-om Republike Srpske kako bi policijski službenici bili što efikasniji u svom radu.

On je podsjetio da je Gradska uprava do sada pomogla izgradnju objekta za smještaj Policijske stanice Doboj jedan i Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, te da je pri kraju postavljanje video-nadzora.

Јerinić je naveo da se vode razgovori sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem kako bi se obezbijedio adekvatan prostor za Јedinicu za podršku u Doboju.

Otvaranju renoviranog objekta prisustvovali su i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srspke Nebojša Marić i Danijel Јošić, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.