latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:09 ⇒ 15:36 | Autor: SRNA

Đokić-Burger: O mogućnostima saradnje i investiranju u Srpsku

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas je u Banjaluci sa generalnim direktorom ruske kompanije "Okej grupa" Arminom Burgerom razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti prerađivačke i prehrambene industrije i mogućnostima investiranja u Srpsku.
Petar Đokić sa Arminom Burgerom - Foto: SRNA
Petar Đokić sa Arminom BurgeromFoto: SRNA

Na sastanku je istaknuto da je cilj "Okej grupe" da dodatno razvije privrednu saradnju Rusije i Republike Srpske i omogući proširenje međusobne trgovinske razmjene.

Predstavnici ove ruske kompanije izrazili su spremnost da investiraju i u proširenje kapaciteta proizvodnih pogona razvijenih privrednih grana u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivede Republike Srpske Miroslav Bojić, savjetnik za međunarodno poslovanje i strane investicije Draško Aćimović i Mladen Kasagić - generalni direktor kompanije "Nojmanpartners konsalting" koja se bavi investiranjem u oblasti industrije i energetike.

"Okej grupa" je četvrta trgovinska mreža u Rusiji, koja u svom vlasništvu ima 85 supermarketa i 75 hipermarketa, zapošljava 25.000 radnika i ostvaruje promet od tri milijarde evra godišnje.