latinica  ћирилица
10/05/2019 |  17:03 | Autor: SRNA

Đurić: Tačijevo promovisanje "velike Albanije" je šamar cijeloj Evropi

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da promovisanje takozvane velike Albanije prištinskog zvaničnika Hašima Tačija predstavlja "šamar", ne samo Srbiji, već cijeloj slobodoljubivoj Evropi.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

Đurić je pozvao međunarodnu zajednicu da osudi ratoborno i anticivilizacijsko ponašanje predsjednika privremenih prištinskih institucija i "prištinske vrhuške".

On je naveo da eskalacijom njihove agresije i neodgovornosti nije ugrožen samo srpski narod, već cijeli Balkan i Evropa.

Đurić je dodao da je Tači, samo dan nakon što je slobodoljubivi svijet obilježio Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, još jednom nedvosmisleno poručio da mu evropske i antifašističke vrijednosti nisu sasvim bliske.

On je napomenuo da je Tači je, kao jedan od zagovornika stvaranja trgovinskih barijera u regionu, posljednji koji ima pravo da se predstavlja kao političar čiji je interes rušenje barijera, prenijeli su beogradski mediji.

- Vjerujem da čak i sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti to sve više uviđaju - dodao je Đurić.

Tači je na svom "Fejsbuk" profilu, nakon samita Brdo-Brioni u Tirani, napisao da je "prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno dijeli Kosovo i Albaniju", te da je ta "granica određena van volje Kosova i Albanije".