latinica  ћирилица
10/05/2019 |  19:35 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

MUP dopunio izvještaj protiv Srećka Trifkovića

MUP Srpske nastavlja istragu i o ubistvu Damira Ostojića iz Banjaluke. Protiv Srećka Trifkovića iz Pala nadležnom tužilaštvu dostavljena je dopuna izvještaja o otkrivanju počinioca ubistva.

Sve je počelo u noći između 26. i 27. jula prošle godine, kada je u sarajevskoj ulici Azize Šaćirbegović, ukradeno vozilo "škoda oktavija", crne boje u vlasnišvu D.A. iz Minhena.

Vozilo koje su skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu, a potom u Banjaluci koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Јošić, ukrali su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov.

- Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske dostavila je Republičkom javnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv lica inicijala S.T. sa Pala u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo na štetu Damira Ostojića iz Banjaluke kao i krivičnog djela teško ubistvo u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske pokušaj, a na štetu Sandre Јošić iz Banjaluke. Takođe ovo lice se sumnjiči i za krivično djelo teška krađa na štetu lica inicijala D.A. iz Njemačke - navela je Mirna Miljanović, portparolka MUP-a Republike Srpske.

Srna takođe piše i da su se upravo ukradenim automobilom na mjesto zločina dovezle ubice Damira Ostojića 5. septembra prošle godine, kada su teško ranili njegovu suprugu Sandru.

Podsjetimo, taj automobil kasnije je pronađen zapaljen, a na mjestu zločina pronađeno je najmanje 15 čaura.

Nakon mjeseci potrage 8. marta ove godine, uhapšen je Stefan Samardžija koji je odranije poznat policiji i koji je privođen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića u oktobru prošle godine.

Zbog ubistva sarajevskih policajaca, Miloš Obradov uhapšen je 30. novembra prošle godine.