latinica  ћирилица
12/05/2019 |  09:31 ⇒ 09:34 | Autor: SRNA

Davidović: Banjalučki polumaraton značajan za afirmaciju sporta

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović ukazala je na značaj Banjalučkog polumaratona za afirmaciju sporta, kao oblasti od posebne važnosti za mlade i djecu školskog uzrasta.
Sonja Davidović (Foto:Oslobodjenje) -
Sonja Davidović (Foto:Oslobodjenje)

Davidovićeva, koja je prisustvovala početku Banjalučkog polumaratona, istakla je da i dalje treba vrijedno raditi da bi se omogućili uslovi da se, na prvom mjestu, djeca mogu baviti sportom, te podsjetila na Male olimpijske igre kao projekat koji se nekoliko godina uspješno realizuje i okuplja veliki broj djece.

Ona je ocijenila i da je Banjaluka grad sporta, ali i grad mladosti i ljepote, te da za sve ima sadržaja, posebno za mlade ljude.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je kako je grad od početka podržavao ovu manifestaciju, koja regionalni događaj promoviše Banjaluku, ali i zdraviji način života.

Direktor Banjalučkog polumaratona Vladimir Selec podsjetio je da je učešće uzelo oko 6.000 učesnika u pet trka i da je najviše nagrada obezbjeđeno za domaće trkače.

Učesnici trče polumaraton dužine 21 kilometar, Mg Nivela banjalučkih 10 kilometara, Telegrup štafetni polumaraton i Nektar fan ran dispciplinu, dok je juče održana Bambini trka za najmlađe.