latinica  ћирилица
12/05/2019 |  11:58 ⇒ 13:17 | Autor: RTRS

General Lazarević odgovorio Skotu: Ćutite o jednoj istini

Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gdje nisam bio ni optužen, ni suđen ni osuđen, rekao je general u penziji Vladimir Lazarević za portal intermagazin.rs, komentarišući što su pojedini mediji i strane diplomate "dočekali na nož" to što je na Dan pobjede predvodio povorku niškog "Bemrtnog puka".
General Lazarević (foto: intermagazin.rs) -
General Lazarević (foto: intermagazin.rs)

- Neka je na čast tim ljudima koji sebe zovu novinarima i redakcijama i medijima koji su objavili kao senzaciju da je navodni ratni zločinac bio na čelu povorke niškog "Besmrtnog puka" - rekao je Lazarević za Politiku.

On je istakao da je bio haški optuženik, kasnije i haški osuđenik, i da je prvobitno osuđen na 15 godina, a potom mu je kazna zatvora smanjena na 14 godina zbog komandne odgovornosti tokom zbivanja na Kosmetu.

- Meni je na teret stavljena odgovornost što navodno nisam, kako je obrazloženo, spriječio protjerivanje albanskog stanovnistva s Kosova. To je jedina istina - rekao je Lazarević.

Prema njegovim riječima, još je zanimljivije što su tendenciozne konstatacije medija koji su antisrpski nastrojeni, jedva dočekali pojedinci iz diplomatskih predstavništava upravo onih država koje su izvršile 1999. godine agresiju na Saveznu Republiku Јugoslaviju.

- Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu "Besmrtnog puka". A i dan danas, poslije 20 godina ćute o jedinoj istini - da su baš njihove države izvršile najveći zločin u 20. vijeku, zločin nad civilnim stanovništvom našeg naroda, pošto vojnički nikako nisu mogli da nas pobijede i savladaju, a da za taj zločin nikada i nikome nisu pune dvije decenije odgovarale - rekao je Lazarević.

Izvor: intermagazin.rs