latinica  ћирилица
12/05/2019 |  15:55 ⇒ 16:56 | Autor: SRNA

Višković: Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

- Poslije 27 godina od toga pokazalo se da je to bila ključna odluka da se srpski narod na ovim prostorima zaštiti i spasi" - rekao je Višković novinarima nakon završetka zvaničnog obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka u kasarni "Kozara" u Banjaluci.

Višković je istakao da sve institucije Republike Srpske i njihovi predstavnici u narednom periodu moraju njegovati i obilježavati ovaj datum i pokloniti se žrtvama svih srpskih boraca koji su položili živote za stvaranje Republike Srpske.

- Oni u dali živote za stvaranje naše otadžbine Republike Srpske u kojoj danas živimo - istakao je Višković.

Premijer Srpske je naglasio da su oni koji danas predstavljaju institucije Republike Srpske dužni da to nastave i da čuvaju Republiku Srpsku.

Višković je čestitao Dan Vojske Republike Srpske pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH i svim građanima Republike Srpske.