latinica  ћирилица
12/05/2019 |  16:09 ⇒ 16:11 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Onima koji su nam ubijali djecu smeta general Lazarević

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primijetio je danas, povodom kritika na njegov račun zbog učešća generala Vladimira Lazarevića u obilježavanju Dana pobjede, da tako nešto komentarišu oni koji su bombardovali Srbiju.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Lazarević, koji osuđen i odslužio kaznu u Haškom tribunalu, učestvovao je u maršu "Besmrtnog puka".

- Šta bih mogao na to da kažem? I to kažu ljudi koji su bombardovali ovu zemlju i ubijali našu djecu? Sve to ostavite po strani, nešto drugo je važnije tu kad je po sredi region - rekao je Vučić srpskim novinarima u Skoplju, gdje je prisustvovao inauguraciji novog predsjednika Sjeverne Makedonije.

Vučić je primijetio da je kod dijela zemalja u regionu video nervozu povodom parade.

- Kod nekih nisam vidio nervozu jer hoć́e da grade dobre i prijateljske odnose sa Srbijom, ali jesam u Prištini i sarajevskim medijima koji su izmišljali. Nijednog sekunda nisam izgovorio riječ  - vatra;, oni su svuda stavili, citirajući Tita negdje; a ja sam namjerno čak i iz Titovog citata izbjegao tu riječ da iskoristim; oni su to stavili u prvi red, kao da je neko nekome prijetio, iako nije - kaže on.

Dodaje da postoje neki u okruženju koji žele slabu Srbiju, sa slabim Vučićem koji bi je napravio slabijom, a ne snažnijom, koja bi imala najmanji rast, ekonomski najslabije napredovala, koja ne bi imala vojsku.

- E, tu Srbiju bi voljeli najviše na svijetu. Јa im se izvinjavam što nije tako, što Srbija napreduje mnogo brže, nikoga ne ugrožavajućii, što je prošle godine imala i najveć́i rast i što je pretekla po platama i penzijama sve, osim Crne Gore, ali joj se približila i očekujem da u narednih godinu i po dana budemo broj jedan u regionu po svim parametrima - istakao je Vučić i podsjetio je javni dug Srbije spušten sa 78 odsto na 50 odsto BDP-a, da je nezaposlenost u Srbiji najniža.