latinica  ћирилица
13/05/2019 |  08:55 | Autor: B92

Јokić se smatra odgovornim za eliminaciju Denvera

Nikola Јokić je rekao da je i on odgovoran za poraz u odlučujućoj utakmici Denver Nagetsa u polufinalu Zapada NBA lige.
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats) -
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats)

Nagetsi su izgubili od Portlanda 100:96 u odlučujućem, sedmom meču koji se igrao u Denveru.

Јokić je predvodio Denver sa dabl-dablom od 29 (11/25 iz igre, 2/6 trojke) poena i 13 skokova te 4 blokade.

Trener Denvera Majkl Meloun je otkrio da je Јokić poslije meča u razgovoru sa saigračima istakao da je on kriv za poraz.

- Gledaju me kao lidera, gledaju me kao svog najboljeg igrača. Promašio sam slobodno bacanje na kraju i ona slobodna u Portlandu u meču sa tri produžetka. Osjećam se odgovornim jer sam promašio mnogo šuteva. Trebalo je neka od njih da pogodim - rekao je Јokić.

Јokić je u svom prvom plej-ofu u karijeri na 14 utakmica prosječno bilježio 25,1 poena uz 13 skokova, 8,4 asistencija, 1,1 ukradenih lopti i 0,9 blokada po meču.

Nagetsi su sjajno počeli sedmi meč, imali 17 poena prednosti u prvom poluvremenu (39:22), ali su nakon Јokićeve dvije trojke u prva četiri minuta promašili narednih 17 šuteva sa distance.

- Imali smo sjajnu priliku, i u meču u Portlandu smo bili u igri cei meč. Borili smo se, bila je fizički mnogo teška utakmica, sa dosta promašaja. Oni su dosta poentirali iz ofanzivnih skokova, a mi promašili dosta slobodnih bacanja. Imali smo šanse, oni su svoje bolje iskoristili. Pametnije - rekao je Јokić.

Denver se ove sezone poslije sedam godina našao u plej-ofu i zamalo stigao do finala konferencije, pa se sezona može smatrati uspješnom.

- Imamo sjajnu grupu momaka, prošle sezone nam je izmakao plej-of za jednu utakmicu. Samo ću poručiti momcima koji se vrate sljedeće sezone da budu bolji, da se spreme za veće stvari - zaključio je Јokić.