latinica  ћирилица
13/05/2019 |  13:51 | Autor: B92

Meloun: Nije Јokić kriv, sve što je radio 14 utakmica je uzelo danak

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun istakao je da Nikola Јokić griješi što preuzima krivicu za eliminaciju u polufinalu Zapada.
Nikola Јokić i Majk Meloun - Foto: Getty Images
Nikola Јokić i Majk MelounFoto: Getty Images

Јokić se smatra odgovornim za poraz od Portlanda 100:96 u odlučujućoj, sedmoj utakmici koji je okončao sjajnu sezonu Nagetsa.

Srpski centar je ostvario dabl-dabl sa 29 poena i 13 skokova, ali je promašio 14 od 25 šuteva iz igre i važno slobodno bacanje u penal završnici.

- Pamtiću koliko su ovi momci bili nesebični. Mnogi pričaju o nesebičnosti, to je lijepa riječ koja izgleda "kul". Ali za nas je to bilo nešto što smo pokušali da živimo. Bezbroj je pojedinačnih primjera nesebičnosti tokom cijele sezone. Gledao sam Ajzeu Tomasa i Huanča Ernangomesa tokom cele utakmice. Dali bi život da zaigraju, nisu igrali ali su podržavali saigrače. Imam Nikolu Јokića koji je preuzeo krivicu za poraz. On nije kriv. Ovo je timski učinak. Sve što smo tražili od njega da uradi tokom ovih 14 plej-ofa utakmica je na kraju uzelo danak. Ova grupa je igrala jedni za druge, ne samo zajedno, brinuli su jedni za druge na i van terena. Najbolji timovi u kojima sam bio imaju takvu hemiju i ljubav. Ovo je posebna grupa - rekao je Meloun.

Јokić je u svom prvom plej-ofu u karijeri na 14 utakmica prosječno imao 25,1 poena (50,6 odsto iz igre, 39,3 odsto za tri) uz 13 skokova, 8,4 asistencija, 1,1 ukradenih lopti i 0,9 blokada po meču.

Јokuću je u sedmom meču ostao bez podrške saigrača, prije svih pleja DŽamala Mareja koji je pogodio tek 4 od 18 šuteva iz igre.

- DŽamal će biti važan dio te budućnost. Za njega će biti ogromna motivacija ova utakmica, 4/18 iz igre, za naredno ljeto. O tome smo često pričali. Veliki igrači doprinose svako veče. On nije imao sjajno veče, ali ne zbog toga što se nije trudio. Ne bismo bili ovdje da nije bilo DŽamala Mareja i njegovog truda - ističe trener Nagetsa.

Meloun je pun samopouzdanja kada je u pitanju budućnost ekipe.

- Budućnost je svijetla. Sviđa mi se gdje se nalazimo, i što je najvažnije gdje idemo i sa kim idemo. Dobili smo 61 utakmicu ove sezone, mislim da je prošlo deset godina otkako je Denver dobio toliko mečeva - kaže trener.