latinica  ћирилица
13/05/2019 |  16:55 ⇒ 17:15 | Autor: SRNA

Višković-Ruson: Francuska razvojna agencija poboljšaće ekonomske odnose sa Srpskom i BiH

Ambasador Francuske u BiH Gijom Ruson najavio je danas, tokom razgovora sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, djelovanje Francuske razvojne agencije na prostoru BiH, koje će doprinijeti produbljivanju ekonomskih odnosa Francuske sa Republikom Srpskom i BiH.
Višković-Ruson - Foto: SRNA
Višković-RusonFoto: SRNA

Višković i Ruson zajednički su ocijenili da je dosadašnja saradnja Srpske i Francuske dobra i izrazili spremnost da ona bude i unapređena, posebno u oblasti privrede, bezbjednosti, obrazovanja i kulture, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku, na kojem je razgovarano i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama sa naglaskom na reforme koje će dati boljitak građanima, konstatovano je i da Francuska ima značajnu ulogu u kreiranju odnosa u BiH, kao i da je pomoć koju pruža putem fondova i organizacija izuzetno važna.

Višković je izrazio žaljenje zbog zastoja u formiranju vlasti na nivou BiH, s obzirom na činjenicu da se na taj način otežava provođenje reformskih procesa i projekata u brojnim oblastima.

On je rekao da je Vlada opredijeljenja za evropske integracije i da su institucije Srpske posvećene tom procesu, uz puno uvažavanje ustavne pozicije Republike Srpske i ustavnog uređenja BiH, te da samo fukcionalna BiH za koju se zalaže Srpska može obezbijediti bolji životni standard svih građana.

Višković je naveo i da Srpska prednjači u ispunjavanju obaveza i uslova na evropskom putu što će nastaviti da radi i u narednom periodu.