latinica  ћирилица
14/05/2019 |  09:35 | Autor: SRNA

Majkić: Bošnjačka politika protivnik Srpske i svega što Srbi obilježavaju

Bošnjačka politika, bez obzira da li je riječ o nacionalnoj ili "građanskoj", protivnik je Republike Srpske i svega što Srbi obilježavaju i slave kao svoje svetinje, izjavila je delegat u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.
Dušanka Majkić (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Dušanka Majkić (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

- Srpski narod je dobro naučio lekciju iz istorije. Zato je borba za Republiku Srpsku uvijek borba za slobodu srpskog naroda koja će biti sve odlučnija i jača, bez obzira na broj onih koji na nju svakodnevno kidišu - napisala je Majkićeva u kolumni za "Glas Srpske".

Ona je istakla da srpski narod ima pravo da baštini tradiciju svoje odbrambeno-oslobodilačke Vojske Republike Srpske, što logično podrazumijeva i njene uniforme.

- Iako Republika Srpska od Oružanih snaga BiH nema nikakve koristi, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije tražio ništa što nije u skladu sa zakonom, nije pozvao Bošnjake i Hrvate da obuku uniforme Vojske Republike Srpske - navela je Majkićeva.

Ona je napomenula da Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, po zakonu, ima pravo da odluči kako će obilježavati 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske i u kakvim uniformama, te poručila da o tome neće odlučivati hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić i drugi iz Federacije BiH.