latinica  ћирилица
14/05/2019 |  13:49 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

Vodostaji Korane, Kupe i Une i dalje rastu

Vodostaji rijeka u Hrvatskoj i dalje rastu - nivo Korane kod Karlovca iznosi 766 centimetara, Kupe 756, a Une kod Hrvatske Kostajnice 429 centimetara.
Kostajnica (foto: facebook.com/kostajnicacom) -
Kostajnica (foto: facebook.com/kostajnicacom)

Rijeka Korana kod Karlovca i dalje raste - u podne je vodostaj bio na nivou od 766 centimetara, što je za sedam centimetara više nego u 11.00 časova.

Raste i nivo rijeke Kupe, čiji je vodostaj u 12.00 časova iznosio 756 centimetara, odnosno četiri centimetra više nego u 11.00 časova, prenosi "Indeks".

Vodostaj rijeke Une kod Hrvatske Kostajnice u podne je bio na 429 centimetara, što je za tri centimetra više nego sat ranije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je u kontaktu sa resornim ministrima i da najviše pažnje treba obratiti na Hrvatsku Kostajnicu.

- U kontaktu sam sa ministrima /zaštite životne sredine i energetike/ Tomislavom Ćorićem i /unutrašnjih poslova/ Davorom Božinovićem. Situacija u Karlovcu je, čini mi se, pod kontrolom. Najviše pažnje treba obratiti na Hrvatsku Kostajnicu, koju će Ćorić popodne posjetiti - rekao je Plenković.

Plenković je dodao da nadležne službe treba konstantno da prate razvoj situacije da bi eventualnu štetu mogli što prije da otklanjaju.

Prema prognozama "Hrvatskih voda", danas se očekuje vrhunac vodenog talasa na karlovačkim rijekama.