latinica  ћирилица
14/05/2019 |  16:42 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

U srijedu nastava u školama u Banjaluci i Laktašima, radiće i vrtići

Prema informacijama koje su obrazovne ustanove dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, nastava se izvodi u većini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj a rade i predškolske ustanove.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

Prilike na terenu u Banjaluci i Laktašima su značajno poboljšane, pa će sutra biti organizovana nastava u svim školama, kao i rad predškolskih ustanova na ovom području.

Usljed obilnih kišnih padavina i izlijevanja rijeka sutra će biti obustavljena nastava u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Kostajnice, Prijedora i Kotor Varoša. 

U Doboju je obustavljena nastava u OŠ "Ozren" Paklenica Donja i Područnom odjeljenju Trbuk zbog izlijevanja rijeke Bosne, zatim u Područnom odjeljenju Ševarlije u okviru OŠ "Sveti Sava" te u  OŠ "Petar Kočić" zbog nemogućnosti dolaska učenika i nastavnika. U dvije dobojske škole - "Vuk Karadžić" i "Sveti Sava" nastava se izvodi sa skraćenim časovima.

 U Oštroj Luci nastava je obustavljena u OŠ "Desanka Maksimović" i OŠ "Petar Škundrić".

 Ministarstvo prosvjete i kulture prati situaciju na terenu i zajedno sa direktorima obrazovnih ustanova preduzima sve preventivne mjere s ciljem bezbjednog izvođenja nastave u školama u Republici Srpskoj.