X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
14/05/2019 |  21:10 ⇒ 21:12 | Izvor: SRNA

Revija ruskog filma u Sarajevu

Projekcijom filma "Kako sam proveo ljeto" režisera Alekseja Popogrebskija, u Kinoteci BiH u Sarajevu počela je Druga revija ruskog filma.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Zamjenik ruskog ambasadora u BiH Aleksej Kerestedžijanc rekao je prije početka revije da će gledaoci imati priliku da vide četiri ruska filma različitih žanrova, među kojima su ljubavni, ali i istorijski film.

- Biće prikazan film o velikom otadžbinskom ratu - nagovijestio je Kerestedžijanc, dodavši da je riječ o kvalitetnim filmovima, za koje se nada da će se dopasti gledaocima u narednih nekoliko dana.

On je rekao da je ovo početak kulturne saradnje sa Kinotekom BiH, te izrazio nadu da će gledaoci u Rusiji imati priliku vidjeti filmove iz BiH.

Direktor Kinoteke BiH Devleta Filipović izrazila je zadovoljstvo što se filmovi prikazuju u prostoru Kinoteke, ali i nadu da će biti nastavljena saradnja sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

U sali Kinoteke sutra će biti prikazano ostvarenje Andreja Maljukova "Mi iz budućnosti", "Bijeli tigar", režisera Karena Šahnarazova, na programu je 16. maja, dok će reviju 17. maja zatvoriti "Sibirski berberin" Nikite Mihalkova.

Organizatori revije su Ambasada Ruske Federacije u BiH, Kinoteka BiH i Željko Stojanović.