latinica  ћирилица
15/05/2019 |  09:26 ⇒ 09:27 | Autor: RTS

NBA: Golden stejt ubjedljivo do vođstva u finalu Zapada (VIDEO)

Košarkaši Golden stejt voriorsa poveli su 1-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Portlanda. Aktuelni šampion NBA lige slavio je na svom parketu rezultatom 116:94 i došao do prvog trijumfa.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Domaći tim kontrolisao je ritam utakmice od početka do kraja i samo u nekoliko navrata dozvoljavao protivniku da se rezultatski približi.

Odlično su iskoristili i činjenicu da su gosti bili umorniji zbog napete serije sa Denverom u polufinalu, koja je rješena tek u završnici sedmog susreta.

"Ratnici" su već na poluvremenu imali dvocifrenu prednost, Trejlblejzersi pokušavali da se vrate, ali kada god bi se to desilo, zaustavljao ih je Stefen Kari.

Kari je u odsustvu povrijeđenog Kevina Durenta ponovo bio lider svog tima i na kraju je sjajnu partiju završio sa 36 poena (9-15 za tri), šest skokova i sedam asistencija.

Njega je najbolje pratio Klej Tompson sa 26 poena, dok je Drejmond Grin, koji tradicionalno igra najbolje u doigravanju, upisao dabl-dabl (12 poena i 10 skokova).

S druge strane, ponovo na svom nivou nije bio Demijan Lilard, koji je postigao 19 poena, uz šut iz igre 4-12.

Za razliku od susreta sa Nagetsima, Si DŽej Mekalum nije imao svoj veče - dodao je samo 17, koliko su imali još Rodni Hud i Moris Harkles.

Drugi meč na programu je u noći između četvrtka i petka, takođe u "Orakl areni".

U finalu Istočne konferencije sastaju se Milvoki baksi i Toronto reptorsi.