latinica  ћирилица
15/05/2019 |  10:49 | Autor: SRNA

Vulin: Tači je lažov i zločinac

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će svijet jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast, te upitao kada će neko od kosovskih Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

- Kada će neko od Šiptara odgovarati za etničko čišćenje? - upitao je Vulin u saopštenju, povodom izjave predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da za 20 godina niko iz Srbije nije osuđen za "masakre na Kosovu".

Vulin je podsjetio na ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića u krilu trudne majke, kao i djece u Goraždevcu, strijeljanje žetelaca u Starom Grackom, te na ubijene Srbe na Radonjićkom jezeru.

- Zašto nisu osuđena braća Mazreku za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje djevojčice u selu Klečka? - upitao je Vulin.

On je podsjetio i da niko nije osuđen za masovne grobnice kod Volujka, za ubistvo Šiptara svjedoka u procesu protiv Ramuša Haradinaja, kao ni za ubistva i trgovinu organima otetih Srba i za ubijanje, paljenje i protjerivanje u martovskom pogromu nad srpskim narodom 2004. godine.

Vulin je podsjetio da Albanaca, prema popisu stanovništva, na Kosovu i Metohiji sada ima više nego prije rata, dok je Srba manje za 250.000, a Goranaca za 20.000.

- Tači je lažov, ali i zločinac. Svijet će jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast i slobodu. Nadam se da će priznanje greške doći prije nego što "velika Albanija" zapali Balkan - istakao je Vulin.