latinica  ћирилица
15/05/2019 |  12:02 ⇒ 13:34 | Autor: Agencije

Prijedorski vatrogasci mole građane: Ne iskaljujte bijes na nama

Prijedorski vatrogasci poručili su građanima da im stoje na raspolaganju 24 časa dnevno, zamolivši ih za razumijevanje, uz apel da svoju patnju i probleme zbog poplava ne iskaljuju na njima.
Gomjenica, Prijedor - Foto: RTRS
Gomjenica, PrijedorFoto: RTRS

- Ako je ikako moguće, molimo vas da svoj bijes, bol, patnju i probleme, vezane za nastalu poplavu, ne iskaljujete na vatrogasce koji su sa vama na terenu ili dežurne u operativnom centru vatrogasne jedinice, koji vam se javljaju na poziv - naveli su u apelu građanima prijedorski vatrogasci.

Poručili su da su uvijek tu za građane.

- Mi nemamo pijesak, vreće, hranu, vodu, ni gumene čizme za sve kojima treba, nismo stranački svrstani niti možemo zaustaviti vodu. Mi vas možemo prevesti na suvo, evakuisati životno ugrožene, pumpati vodu, prenijeti vašu poruku nadležnim službama grada, pa tek onda dostavljati ono što druge službe obezbijede za vas. Mi smo tu 24 sata - naveli su prijedorski vatrogasci.

Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da vodostaj Sane sa dostignutih 494 centimetra onemogućava ulivanje Gomjenice čiji se nivo u povratnom talasu povećava i izliva u naselja Gomjenica i Vrbice.