latinica  ћирилица
15/05/2019 |  12:53 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

I sutra bez nastave u Kostajnici i Novom Gradu

Štab za civilnu zaštitu Kostajnice i Novog Grada odlučio je da ni sutra ne bude nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i da neće raditi vrtići.
Škola - Foto: RTRS
ŠkolaFoto: RTRS

- Ova odluka je donesena, s obzirom na to da su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, da je rijeka Una još u blagom porastu i da je prekinuta saobraćajna komunikacija sa Kozarskom Dubicom iz koje u našu školu dolazi veliki broj učenika - pojasnio je Pašić.

Vodostaj Une u Kostajnici u 11.00 časova vratio se na kotu od 464 centimetra, nakon što je sat ranije pao za jedan centimetar.

Vodostaji rijeka u Novom Gradu su u blagom opadanju i, prema podacima lokalnog Centra za obavještavanje, nivo Sane na mjernom mjestu pumpna stanica iznosi 542 centimetra, a Une 509.

Tokom noći vodostaj Sane je bio dostigao 546 centimetara, a Une 514, te su od sinoć u 22.00 časa na snazi vanredne mjere zaštite od poplava.

- Situacija je povoljnija u odnosu na prošlu noć, ohrabruje da opadaju vodostaji Une i Sane uzvodno. Ali, pošto su vodostaji i dalje visoki odlučili smo da ni sutra nema nastave u školama i da ne radi vrtić jer je bezbjednost na prvom mjestu - rekao je načelnik opštine Miroslav Drljača, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.