latinica  ћирилица
15/05/2019 |  14:36 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

"Populistička promocija političara koga su u Predsjedništvo izabrali Bošnjaci"

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će krivična prijava koju je član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika proći kao i prethodno odbačena Komšićeva prijava.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Apsolutno je zakonsko pravo pripadnika Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da na obilježavanju Dana Vojske Republike Srpske nose uniforme oružane sile čiju tradiciju baštine i koja je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata odbranila Republiku Srpsku i srpski narod - poručio je Košarac.

On je dodao da Komšićeva prijava predstavlja populističku promociju političara koga su u Predsjedništvo BiH izabrali bošnjački glasovi. 

- Komšić mora da opravda tu podršku i da se dodvori svom glasačkom tijelu i u tome je suština svih njegovih postupaka i izjava - naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je upozorio na to da postoje vjerodostojne informacije o tome da je SDA ponovo instalisala Komšića u Predsjedništvo BiH kako bi izazivao krizne situacije i direktno se suprotstavljao ustavnim pravima Srba i Hrvata, kao konstitutivnih naroda u BiH. 

- Ako je iko zreo za krivične prijave zbog nepoštovanja Ustava i zakona BiH, onda je to Željko Komšić, zajedno sa onima koji su ga instalisali u Predsjedništvo BiH - zaključio je Košarac.