latinica  ћирилица
15/05/2019 |  14:40 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Veliki pehar Novosadskog sajma stigao u Ribnik (FOTO)

Udruženje proizvođača voćnih rakija Sana iz Ribnika na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu okitilo se sa dvije velike zlatne medalje, nizom zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, kao i velikim šampionskim peharom Novosadskog sajma za organizovan nastup i visok kvalitet širokog asortimana žestokih alkoholnih pića.
Udruženje proizvođača voćnih rakija "Sana", Ribnik - Foto: RTRS
Udruženje proizvođača voćnih rakija "Sana", RibnikFoto: RTRS

- Udruženje je nastalo iz ideje da mi mladi ljudi, koji imamo želju da ovdje ostanemo, dokažemo da se sa na ovim prostorima proizvodi najkvalitetnija rakija u regionu, pa i šire, koja uz još neke elemente koje zahtijeva tržište može biti dobar izvor osnovnih ili dodatnih prihoda - rekao je Stevan Tomić, predsjednik udruženja Sana.

U narednom periodu, kako kaže, intenziviraće saradnju sa nadležnim institucijama i sličnim udruženjima u cilju brendiranja određenih proizvoda, koji su dobili najviša priznanja na Novosadskom sajmu, kao i nekim projektima za unaprijeđenje rada i razvoja udruženja.

- Takođe, plan udruženja je da se naredne godine naši proizvodi nađu na prestižnim evropskim i svjetskim sajmovima, kao što su sajam u Berlinu, Moskvi, Pragu i tu pokušamo da uspostavimo saradnju sa privrednicima iz drugih zemalja, a sve u cilju unapređenja i plasmana naših proizvoda - istakao je Tomić.

Na marginama Novosadskog sajma, predstavnici ovog udruženja sastali su se sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske koju su činili savjetnik ministra Goran Bursać i pomoćnik ministra Miroslav Bojić.

Održan je i satanak sa pokrajinskim sekretarom Vlade Vojvodine za lokalnu samoupravu, regionalne odnose i međuregionalnu saradnju Ognjenom Bjelićem, te dogovoreno više projekata saradnje između Republike Srpske, opštine Ribnik i Vlade AP Vojvodina.

Svečanoj dodjeli priznanja sa Sajma poljoprivrede prisustvovao je i načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać koji je istakao da će i ubuduće podržavati rad ovog, ali i sličnih udruženja koje pozitivno predstavljaju Ribnik i Republiku Srpsku.