latinica  ћирилица
15/05/2019 |  16:20 | Autor: B92

HNL kaznio Dinamo zbog skandiranja o "šugavim Srbima i vrbama"

Disciplinska komisija HNL kaznila je Dinamo zatvaranjem severne tribine na stadionu "Maksimir" zbog uvredljivog skandiranja huligana na meču sa Rijekom.
Hrvatski huligani - Foto: AFP
Hrvatski huliganiFoto: AFP

Na meti huligana bili su Riječani i Srbi, pa sudija nije imao druge opcije osim da posegne za kaznom. Da li je ona samo simbolična, drugo je pitanje.

Po toj odluci Dinamo bi u posljednjem kolu prvenstva Hrvatske dočekao Hajduk bez navijača na sjevernoj tribini, ali kako se saznaje, to se neće dogoditi, jer će se klub žaliti na odluku.

- Kako se radi o ponovljenom prekršaju, GNK Dinamo je kažnjen odigravanjem prve sledeće prvenstvene ili kup utakmice bez prisustva gledalaca na sjevernoj tribini stadiona Maksimir i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna - objavljeno je na stranici Prve HNL.

Ukoliko žalba Dinama bude odbijena, onda bi se kazna automatski prenijela na prvi meč u novoj sezoni.

"Bed Blue Boys" su tokom meča tri puta skandirali - "Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba".

Takođe, kažnjen je i Hajduk i to sa 25.000 kuna zato što su navijači splitskog kluba bacili 15 baklji i tri topovska udara na utakmici protiv Slaven Belupa.