latinica  ћирилица
15/05/2019 |  16:30 | Autor: SRNA

Uhapšeni turski državljani zbog krijumčarenja 11 Iračana

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su na području Gradiške dvojicu državljana Turske, osumnjičenih da su u vozilima rentakara krijumčarili 11 državljana Iraka, među kojima i jedno dijete.
SIPA - Foto: ilustracija
SIPAFoto: ilustracija

Pripadnici Sipe sinoć su u akciji "Tulip" pretresli osumnjičena lica, stambene objekte i vozila koja su koristili i tom prilikom oduzeli mobilne telefone, SIM kartice i određenu dokumentaciju koja može poslužiti kao dokaz u daljem krivičnim postupku.

Prilikom pretresa, u jednom od vozila otkriven je gumeni čamac kojim su osumnjičeni namjeravali da prokrijumčare ova lica preko rijeke Save u Hrvatsku, saopšteno je iz Sipe.

Turski državljani su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Osumnjičena lica su privedena u prostorije Sipe i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, u zakonskom roku biti predata u nadležnost Tužilaštvu BiH.