latinica  ћирилица
15/05/2019 |  17:14 ⇒ 18:54 | Autor: RTRS

Čast otadžbine: Državna zajednica BiH je štetna za sva tri naroda

Politički pritisci SAD, Engleske i Njemačke na srpski narod se inteziviraju, po starom i isprobanom receptu, piše u tekstu koji je objavila Čast otadžbine.
Logo "Čast otadžbine" - Foto: Screenshot
Logo "Čast otadžbine"Foto: Screenshot

Tekst prenosimo u cijelosti:

Prvo, treba Srbe okriviti za sve i svašta a onda ih ekonomskim sankcijama i prijetnjama ratom, natjerati da prihvate sve što se od njih traži. Optužuju i tjeraju Srbe u Republici Srpskoj, da priznaju genocid koji nisu počinili, pa čak ako kažu da to nije bio genocid, zato da budu kažnjeni.

Genocid nije pogibija oko 3.000 boraca bošnjačke 28. divizije u pokušaju proboja prema Tuzli i Sarajevu, ali je genocid uništenje skoro cijelog indijanskog naroda, ogromne žrtve civilnog stanovništva u Vijetnamu, milioni žrtava u logorima smrti širom Evrope u Drugom svjetskom ratu, kao i stradanja arapskog naroda u procesima uspostavljanja zapadne demokratije.

Srbi nikad nisu bili genocidan narod i uvijek su bili na strani onih koji su se borili za pravedne ciljeve.

Otimaju Srbiji četvrtinu teritorije iz "humanih razloga", podržavajući Šiptare da protjeraju i ono malo Srba što je ostalo na Kosovu, podržavaju transformaciju zločinačke UČK u tkz. vosjku Kosova, i ćute na očigledno stvaranje Velike Albanije. Kakva je država koja dobrovoljno nekom poklanja četvrtinu svoje teritorije, što sadašnja vlast nikada neće učiniti i ubijeđeni smo da neće dozvoliti poniženje srpskog naroda.

Poziv Denisu Zvizdiću predsjedavajućem savjeta ministra u tehničkom mandatu, da prisustvuje samitu u Berlinu, a ne predsjedavajućeg predstavništva BiH gospodina Dodika govori o dvoličnosti bošnjačkih mentora. Zvizdić u svojoj izjavi kaže da se granice BiH ne mogu mijenjati i da Republika Srpska ne može napustiti državnu zajednicu BiH, a Kosovo i Metohija, južna srpska pokrajina, može u sastav Velike Albanije. Optužio je Srbiju da je kriva za rat u BiH. "Vjerovatno je Srbija" organizovala ubistvo srpskog svata i napisala islamsku deklaraciju, a Zvizdiću, očito, nije jača strana poznavanje istorije ili mu je cilj revidiranje istine.

Bakir Izetbegović kaže "za rat u BiH su šanse male, ali nije nemoguć".

Presuda prvom predsjedniku Republike Srpske, gospodinu Radovanu Karadžiću, i presuda korumpiranog ustavnog suda BiH u vezi 9. januara dali su mu podstreka da Republiku Srpsku okarakteriše kao uzrok svih kriza u BiH i naravno, ponovo napadne MUP Srpske i rezervni sastav MUP-a. On kaže da se sastav ministara neće formirati sve dok Republika Srpska ne pristane na ulazak u zločinački NATO pakt, bez obzira što je prošlo više od sedam mjeseci od održanih izbora. Evropi ne smeta što nisu implementirani izborni rezultati, a po svojoj prilici, trajaće sve dok im ovakav sastav savjeta ministara u tehničkom mandatu bude potreban.

Rat u BiH neće izazvati Srbi, a ako rata bude bilo, izazvaće ga Bakir Izetbegović i njegov SDA. Strah i napetost u državoj zajednici u BiH izaziva Izetbegović ubrzanom proizvodnjom naoružanja i municije, kako sam kaže, "za zlu ne trebalo", dovođenjem na čelo general-štaba vojske BiH, ratnog komandanta i stalno ponavljanje prijetnje da se Republika Srpska bez rata ne može odvojiti od BiH. Pitamo se, po ko zna koji put, čemu onda služi ovakva "država"? Beskorisna je za sva tri naroda državne zajednice BiH.

Ona samo služi stranim obaveštajnim službama, da mogu kad hoće, da izazovu haos. Pošto je BiH već podijeljena zajednica, predlažemo, razdruživanje mirnim putem, izjašnjavanjem na referendumu, uz učešće međunarodne zajednice.