latinica  ћирилица
15/05/2019 |  18:09 ⇒ 18:12 | Autor: Oslobodjenje

Stevandić: Dodik je u pravu, Komšić bi mogao da odgovara za lažno prijavljivanje

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić mogao bi da odgovara zbog lažnog prijavljivanja Milorada Dodika, tvrdi predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu BiH Nenad Stevandić.
Nenad Stevandić - Foto: SRNA
Nenad StevandićFoto: SRNA

– To je lažno prijavljivanje i poznato je da je takav postupak krivično djelo. Istovremeno, tvrdim da je laž sve što Komšić govori o Dodikovoj izjavi – kaže Stevandić za Srpskainfo.

Podsjećamo, Komšić je, kako je i najavio, podnio krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH zbog njegovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog Renjpublika Srpska puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše Vojske Republike Srpske.

Između ostalog, Dodik je tada rekao da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH. Takođe je zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju Dana Vojske Republike Srpske 12. maja više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske Republike Srpske, "jer je to njihov dan". Komšić smatra da je to kršenje zakona.