latinica  ћирилица
15/05/2019 |  22:36 ⇒ 22:40 | Autor: SRNA

Teheran na pragu sukoba sa svojim neprijateljima

Iranski vojni lideri saopštili su da je Islamska Republika na pragu sukoba sa svojim neprijateljima i da su spremni da se suprotstave svakoj prijetnji.
Iran, Teheran (arhiv) -
Iran, Teheran (arhiv)

-Iran je u najvišem nivou odbrambeno-vojne spremnosti da se sukobi sa svakom vrstom prijetnje - rekao je danas iranski ministar odbrane Amir Hatami.

On je naglasio da će Iran poraziti američki i izraelski savez.

Vašington je poslao dodatne vojne snage na Bliski istok, uključujući nosač aviona "Abraham Linkoln", bombardere "B-52" i projektile "patriot", u najnovijoj demonstraciji sile protiv onoga što američki zvaničnici nazivaju "prijetnjom Irana američkoj vojsci i interesima SAD u regionu".

Komandant iranske Revolucionarne garde general Hosein Salami izjavio je da je Teheran "na pragu punog sukoba sa neprijateljem".

- Ovaj trenutak u istoriji, jer je neprijatelj krenuo u polje sukoba sa nama sa svim mogućim kapacitetima, najodlučniji je momenat islamske revolucije - naglasio je Salami.

Neimenovani višerangirani iranski zvaničnik izjavio je nešto ranije da je Teheran spreman na bilo koji scenario, od sukoba do diplomatije, ali da SAD sebi ne mogu priuštiti još jedan rat na Bliskom istoku.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael biti uz SAD u sukobu sa Iranom.

On je naglasio da su jedinstveni u želji da zaustave iransku agresiju.