latinica  ћирилица
16/05/2019 |  07:38 ⇒ 10:05 | Autor: SRNA

NSRS: Nastavak rasprave o fondu solidarnosti za liječenje djece (RTRS plus, 10.00)

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2018. godinu.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Fond solidarnosti do kraja prošle godine odobrio je 74 zahtjeva za liječenje 64 djece u inostranstvu, za šta je uplaćeno 1.541.972 KM, rekla je predstavnik ovog fonda Јasminka Vučković.

Ona je navela da su djeca upućivana u zdravstvene ustanove u Njemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Belgiji, Rusiji, Sloveniji i Turskoj.

U izvještaju se navodi da je na računima Fonda solidarnosti na dan 31. decembar 2018. godine bilo 6.018.220 KM, te da je uvid u njihovo stanje na dostupan na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te da se svakodnevno ažurira.

Na dnevnom redu nastavka četvrte redovne sjednice nalaze se i izvještaji za prošlu godinu o radu Ombudsmana za djecu Srpske i Ombudsmana za ljudska prava BiH.

Biće razmatran i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje prema Projektu energetske efikasnosti u BiH.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.